Ιδιότητες
Εφτά μπαχαρικά, όσα
και τα ενεργειακά κέντρα....
......για κρύωμα, γρίπη, συνάχι, λαιμόπονο, βήχα, αυτιά, πνευμόνια,
αποτοξίνωση, σκοτώνει ιούς και μικρόβια, ελευθερώνει και καθαρίζει την αύρα, το
σώμα και το στόμα μυρίζει υπέροχα…. καταπολεμά την κατάθλιψη και είναι αφροδισιακό….
Το τσάι το πίνουμε όσο
είμαστε άρρωστοι, και προληπτικά κάποιες
φορές για να πάρουμε δύναμη, η να καθαρίσει η αύρα μας.... αναλόγως με τις ανάγκες...
Υλικά , για 4 – 5 φλιτζάνια
νερό
...ρίζα τζίντζερ, στο μέγεθος ενός φελλού, καθαρισμένη
...1 ξύλο κανέλας
...6 καρφάκια γαρύφαλλο
...5 σπόρια κάρδαμο
...1 κουταλάκι γλυκάνισο
...1 κομμάτι [1/4] περίπου μοσχοκάρυδο
...1/2 κουταλάκι κουρκουμά
ή μαχλέπι..
Δημιουργία ροφήματος:
...βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι, 4-5 φλιτζάνια νερό, προσθέτουμε όλα τα υλικά, τα βράζουμε
για 20 λεπτά. Τα περνάμε από το σουρωτήρι,
προσθέτουμε μέλι όσο μας αρέσει, και μια
φέτα λεμόνι....
--------------------------------------------------------------------------------------
Μια τονωτική λοσιόν σύσφιξης και αναδόμησης των κυττάρων του δέρματος.
Το παρόν ελιξήριο είναι μια εκδοχή του θρυλικού παρασκευάσματος, που χρησιμοποιούσε η Βασίλισσα της Ουγγαρίας Ελισάβετ (1305-1381),για να διατηρεί την φρεσκάδα και την νιότη της και να ελκύει νεαρά αγόρια.
Ουσιαστικά είναι ένα αλκοολικό απόσταγμα, 8 βοτάνων μέσα σε μηλόξυδο με την προσθήκη ροδόνερου και κάποιου αιθέριου ελαίου, ανάλογα με τις ιδιότητες του αιθέριου που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε.
φανταστική λοσιόν, την χρησιμοποιώ κάθε μέρα, με ένα βαμβάκι σε όλο το πρόσωπο και τον λαιμό, και έχω πάθει πλάκα!!Δεν το πίνω όμως, πίνω μια κουταλιά από αυτό:
...1 φακελάκι τζίντζερ σε σκόνη [μπαχαρικό] 200γρ
...1 βαζάκι μέλι 1/2 κιλό περίπου
που θεραπεύει
σχεδόν τα πάντα, ανανεώνει, βοηθά στην οστεοπόρωση [πολύ
ισχυρό], καταπολεμά τις μολύνσεις.και δημιουργεί στο σώμα πλήρη
αναδόμηση, άσε που είναι και αφροδισιακό.
Δημιουργία δυναμωτικού:
...ζεσταίνουμε
το μέλι προσθέτοντας 2-3 κουταλιές νερό μέχρι να λιώσει, ρίχνουμε
μέσα την σκόνη τζίντζερ, ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ενωθούν. Το
αφήνουμε να κρυώσει, το διατηρούμε εκτός ψυγείου και το τρώμε
καθημερινά... αν θέλουμε φτιάχνουμε μεγαλύτερη ποσότητα
πολλαπλασιάζοντας τα υλικά αναλόγως....

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου