Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΚΡΑΣΙ ΜΕ ΒΟΤΑΝΑ

Ένας ευχάριστος τρόπος λήψεις των βοτάνων είναι τα τονωτικά κρασιά, αυτό που θα περιγράψω αμέσως. Συνήθως τα βοτανά που χρησιμοποιούμε είναι τονωτικά και όχι τόσο θεραπευτικά, γιατί ο στόχος μας είναι
η ζωτικότητα, αλλά και  η βελτίωση της πέψης και όχι η φαρμακευτική χρήση του. Σε μία κανάτα ή σε δοχείο με κάνουλα, βάζουμε τα βότανα και γεμίζουμε μέχρι πάνω κρασί, κόκκινο ή λευκό δεν έχει σημασία. Σημαντικό είναι τα βότανα να είναι καλυμμένα γιατί θα αν έρθουν σε επαφή με τον αέρα θα μουχλιάσουν. Τα αφήνουμε να ωριμάσουν για διάστημα μέχρι 6 εβδομάδες και το χρησιμοποιούμε μέχρι 4 μήνες, εφόσον δεν έχουν αλλοιωθεί τα βότανα. Η δοσολογία είναι 100γρ αποξηραμένο ή 200γρ νωπό σε 1 λίτρο.  Μην δοκιμάσετε να κάνετε την ζύμωση του σταφυλιού με τα βότανα γιατί μειώνει την τονωτική και φαρμακευτική τους αξία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου